Gastric Sleeve

Gastric Sleeve är idag den vanligaste metoden för fetmaoperationer i stora delar av världen medan Gastric Bypass fortfarande är den vanligaste metoden i Sverige.

031 - 20 82 20
info@akutlakarna.se
Fråga oss

Gastric Sleeve operation

Gastric Sleeve är en operation som innebär att 2/3 av magsäcken förminskas kirurgiskt. Detta genom att operera bort en del av magsäcken och omforma den till ett smalt rör. Observera att det inte sker någon kirurgisk omkoppling av tarmarna. Den nya magsäcken har mindre volym och är dessutom inte lika töjbar, vilket gör att du känner dig mätt tidigare och du går därför ner i vikt.

Liksom för gastric bypass ändrar denna operation signalen till hjärnan om att man är mätt, bland annat genom ändrad hormonfrisättning, vilket också bidrar till en tidigare mättnadskänsla och därmed viktnedgång. Gastric sleeve anses vara en mindre omfattande operation än gastric bypass, eftersom tarmarna inte är involverade, dock är den något mindre effektiv.

Tappa 60-65% av din övervikt med Gastric Sleeve.

För en person som har en övervikt på 50 kg skulle detta innebära en viktminskning på ca 30-32 kg.

Endoskopisk Sleeve

Endoskopisk sleeve är en relativ ny metod inom fetmakirurgi. Denna typ av ingrepp lämpar sig för dig som har ett BMI mellan 30-40 och är motiverad att förändra sin livsstil med hjälp av kost samt fysisk aktivitet.

Läs mer

Fråga oss

Om du har frågor eller funderingar, fyll i formuläret och skicka. Vi återkommer till dig så snart vi kan.

På vår hemsida använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.