Gastric Sleeve

Vi har tillfälligt pausat vår operation och behandling för kirurgisk viktminskning på grund av den ökande efterfrågan från patienter som söker medicinsk behandling av övervikt med preparat som Ozempic och liknande. Det är spännande tider, och nya, mer effektiva mediciner är på horisonten. Vi är dedikerade till att erbjuda de bästa behandlingsalternativen för våra patienter och ser fram emot att återuppta vår kirurgiska verksamhet när lämpligt.

031 - 20 82 20 info@akutlakarna.se

Gastric Sleeve operation

Gastric Sleeve är en operation som innebär att 2/3 av magsäcken förminskas kirurgiskt. Detta genom att operera bort en del av magsäcken och omforma den till ett smalt rör.

Observera att det inte sker någon kirurgisk omkoppling av tarmarna. Den nya magsäcken har mindre volym och är dessutom inte lika töjbar, vilket gör att du känner dig mätt tidigare och du går därför ner i vikt.

Operationen ändrar signalen till hjärnan om att man är mätt, bland annat genom ändrad hormonfrisättning, vilket också bidrar till en tidigare mättnadskänsla och därmed viktnedgång. Gastric sleeve anses vara en mindre omfattande operation, eftersom tarmarna inte är involverade, dock är den något mindre effektiv.

Obs För tillfället utför vi ej gastric sleeve.

Endoskopisk Sleeve

Endoskopisk sleeve är en relativ ny metod inom fetmakirurgi. Denna typ av ingrepp lämpar sig för dig som har ett BMI mellan 30-40 och är motiverad att förändra sin livsstil med hjälp av kost samt fysisk aktivitet.

Läs mer