Gastroskopi

Akutläkarna i Göteborg erbjuder Gastroskopi som är en undersökning av matstrupe, magsäck och tolvfingertarm via en tunn slang med fiberoptik.

031 - 20 82 20    info@akutlakarna.se

Vad är Gastroskopi?

Gastroskopi är en undersökning där en tunn slang med fiberoptik via munnen och matstrupen förs ner till magsäck och tolvfingertarm. Bilder av slemhinnan förs över till en TV-skärm.

När utför man en gastroskopi?

Smärta i övre delen av magen, sura uppstötningar, halsbränna eller misstanke om glutenintolerans utreds ofta med gastroskopi.

Åtgärder under gastroskopin

Ofta tas vävnadsprover (biopsier) från slemhinnan. Ibland tas tester för Helicobacter, en bakterie som kan orsaka magsår. Om bakterien påvisas får du en antibiotikabehandling. Övriga prover skickas för analys för att utesluta olika sjukdomar.

Gastroskopi gör inte ont och undersökningen tar ca 5-10 minuter.

Ingen mat eller dryck är tillåtet 6 timmar innan undersökningen.

Bedövningsspray som ska sväljas erbjuds för att minska kräkreflex och underlätta undersökning. Om du reagerat allergiskt på lokalbedövning till exempel hos tandläkare, måste du informera vårdpersonalen om detta.

Känner du dig extremt orolig inför undersökningen kan vi också erbjuda lugnande, avslappnande medicin i form av en spruta. Om man fått lugnande mediciner får man stanna kvar på mottagningen en kort stund för övervakning. Man får heller inte köra något fordon de närmaste 24 timmarna på grund av kvarstående effekt av mediciner.

Vad är ett Gastroskop?

Ett gastroskop är ett instrument som består av en böjlig slang som är ungefär en meter lång och en centimeter i diameter. Det förs in genom munnen, ner i svalget och vidare ner i magen. Längst fram finns en liten lins med belysning och ett datachip som överför bilder av slemhinnan till en TV- skärm.

Gastroskop

Tid inom 1 vecka

Alla patienter med sjukvårdsförsäkringar

Akutläkarnas erbjuder patienter med sjukvårdsförsäkringar operationstid inom max 1 vecka. För mer information var god kontakta oss på tel 031-20 82 20 eller maila oss på operation@akutlakarna.se.

Video

Alla operationer

Modern operationsavdelning

Våra erfarna kirurger utför operationer i våra moderna operationsavdelningar inom allmänkirurgi, kärlkirurgi samt kardiologi. Kontakta oss på tel. 031-20 82 20 eller maila operation@akutlakarna.se.

Video

Vill du se videor om våra tjänster?

besök vår YouTube-kanal eller klicka knappen och se direkt. Se video

Operation

Vi utför operationer inom allmänkirurgi och kärlkirurgi.

Mag & tarmbesvär

Vi hjälper dig som har mag och tarmbesvär eller allmänmedicinska åkommor.

Hjärtbesvär

Har du kardiologiska besvär är du välkommen till vår klinik i centrala Göteborg.

Försäkring

Alla är välkomna att söka till oss privat eller via sitt försäkringsbolag.

BMI

Viktminskning utan kirurgi. Göteborgs BMI programmet.

Operationsavdelning

Vår moderna operationsavdelning ligger i Högsbo, Västra Frölunda i Göteborg.