Överviktsbehandling utan kirurgi

Ta reda på om du är överviktig eller har en normal vikt.

031 - 20 82 20    info@akutlakarna.se

Akutläkarna erbjuder som första klinik i Göteborg ett komplett program för överviktsbehandling utan kirurgi. Programmet består av tre delar – BMI – Ballong- Mat – Idrott och pågår under 4-12 månader med målet att skapa en långvarig livsstilsförändring och en bestående viktnedgång. BMI räknare
Vi erbjuder totalt 5 olika metoder inom överviktskirurgin till våra patienter. Allurion sväljbar kapsel 4 månader, Orbera magballong 6 och 12 månader, Endoskopisk Sleeve, Gastric Sleeve och Gastric Bypass.
Behandlingen erbjuds dig som är minst 18 år, som har ett BMI (Body Mass Index) på mer än 27 och som är beredd att följa ett seriöst medicinskt bevakat program.
Behandlingen är inte lämplig för dig som; har genomfört en magsäcksoperation eller opererat ett stort övre magmunsbråck, har en allvarlig njur-, lever eller lungsjukdom, genomgår en långvarig kortisonbehandling, är gravid eller missbrukar alkohol eller tabletter.

Ballong

Ballongmetoden är ett icke kirurgiskt ingrepp som innebär att en gastrisk ballong placeras i magsäcken via matstrupen. Ballongen fylls sedan med en koksaltlösning och kan ligga kvar i magsäcken under sex-tolv månader till ett år. Ballongen fyller upp magsäcken och ger dig en snabbare mättnadskänsla efter betydligt mindre matportioner.

Mat

Tillsammans med en dietist utformas ett individuellt kosthållningsprogram för dig under hela behandlingsperioden. Syftet med kosthållningsprogrammet är att du ska få hjälp att ändra din livsstil för att uppnå en bestående viktnedgång även efter det att ballongen har tagits bort.

Idrott

Tillsammans med en personlig tränare utformas ett individuellt träningsprogram för perioden. Vi kommer att erbjuda digital träning från och med i höst.

BMI är en formel som visar förhållandet mellan vikt och längd.

Ett lågt- eller högt värde på BMI visar ej att du är frisk eller inte. Räkna ut här!

Allmän information om Gastrisk ballongmetod

Gastrisk ballongmetoden har givit tre gånger större viktminskning än med bara diet och motion. Läs mer!

BMI viktminskningsprogram

BMI viktminskningsprogram är inte bara en ballong i magen, en magsäcksoperation eller ett bantningsprogram. Det är en komplett metod i tre steg för att hjälpa dig att få en kickstart till viktminskning för att motivera dig att gå vidare till en mer balanserad kost och en sundare livsstil. Det behövs ingen invasiv operation eller narkos, och det görs inga permanenta kirurgiska förändringar på din kropp. Patientinformation ( PDF format )

Insikt

1

En översikt

Förändring

2

En vägledning

Frihet

3

Tips som hjälper dig

Fetma

Övervikt och fetma är ett av våra allvarligaste folkhälsoproblem. Ökad vikt och obesitet innebär en stor risk för dålig hälsa och sjuklighet så som till exempel diabetes och högt blodtryck. Akutläkarna har ett erfaret team med specialister som hjälper dig till bättre hälsa.
För dig som provat allt men ändå inte nått önskad viktminskning, kan BMI-programmet (Gastric ballong) vara ett bra alternativ. Vi erbjuder även Allurion sväljbar kapsel 4 månader, Endoskopisk Sleeve, Gastric Sleeve eller Gastric Bypass som också ger god och varaktig viktminskning. Kontakta oss för en konsultation om vilken metod som passar just dig.
Akutläkarna kan hjälpa dig som vill ta tag i din övervikt.
 

Kontaktformulär


Ja
Nej

Din kod är: captchaImg

Ring oss,Boka tid 031 - 20 82 20

Eller mejla: info@akutlakarna.se

Mån-Tors 8-17, fredagar endast förbokade tider.

Kl. 12:00 - 13:00 Lunchstängt.

Engelbrektsgatan 59, 412 52 Göteborg

Vill du se videor om våra tjänster?

besök vår YouTube-kanal eller klicka knappen och se direkt. Se video

Operation

Vi utför operationer inom allmänkirurgi och kärlkirurgi.

Mag & tarmbesvär

Vi hjälper dig som har mag och tarmbesvär eller allmänmedicinska åkommor.

Hjärtbesvär

Har du kardiologiska besvär är du välkommen till vår klinik i centrala Göteborg.

Försäkring

Alla är välkomna att söka till oss privat eller via sitt försäkringsbolag.

BMI

Viktminskning utan kirurgi. Göteborgs BMI programmet.

Operationsavdelning

Vår moderna operationsavdelning ligger i Högsbo, Västra Frölunda i Göteborg.