Fetmabehandlingar

Vi erbjuder 5 metoder inom överviktskirurgi.

031 - 20 82 20    info@akutlakarna.se

Akutläkarna erbjuder 5 olika behandlingstyper inom överviktskirurgi till våra patienter. Du är välkommen att kontakta oss för en konsultation om vilken behandling som kan passa just dig.
Nyhet
4 månader
Allurion är en magballong gjord av polyuretan som sväljs av patienten i form av en kapsel. Du som patient är vaken och denna metod kräver ingen narkos. Därefter fylls den med 550 ml saltvatten genom en tunn kateter vilket ger ökad mättnadskänsla. Efter cirka 4 månader absorberas magballongen av kroppen. Du som vill genomgå en icke kirurgisk medicinsk behandling mot övervikt och har ett BMI på minst 27 är välkommen att kontakta oss.

Gastric balloon är en behandlingsmetod för viktminskning utan kirurgi. Det innebär att en gastrisk ballong placeras i magsäcken via matstrupen med hjälp av ett endoskop. Ballongen fylls sedan med en koksaltlösning som minskar magsäckens volym, vilket gör att mättnadskänslan inträder snabbare i samband med måltider. Efter cirka 6 eller 12 månader töms ballongen och tas bort från magsäcken som då har minskat i storlek.


En relativ ny metod inom fetmakirurgi

Endoskopisk Sleeve Gastroplastik är en relativ ny metod inom fetmakirurgi. Skillnaden gentemot en vanlig Gastric Sleeve är att ingreppet sker via ett endoskop som under narkos förs ner i matstrupen. Via endoskopet genomförs sedan förminskningen av magsäcken inifrån och lämnar alltså inte efter sig några synliga ärr på huden. Med denna metod minskas magsäcksvolymen.

Detta innebär att man får i sig mindre matpotioner och upplever en tidigare mättnadskänsla. Du som vill genomgå en icke kirurgisk medicinsk behandling mot fetma och övervikt, är mellan 18-60 år och har ett BMI mellan 30-40 kontakta oss.

Läs mer
Den vanligaste metoden för fetmaoperationer

Gastric Sleeve är en metod som blivit allt vanligare under senare år och som innebär att 2/3 av magsäcken förminskas kirurgiskt och lämnar kvar ett smalt magsäcksrör. Vid denna metod sker ingen kirurgisk omkoppling av tarmarna.

Gastric Sleeve är idag den vanligaste metoden för fetmaoperationer i stora delar av världen medan Gastric Bypass fortfarande är den vanligaste metoden i Sverige.

Läs mer
Sale!
En välbeprövad kirurgisk metod

Gastric Bypass är en välbeprövad kirurgisk metod mot fetma som har praktiserats i över 50 år med positiva behandlingsresultat. Metoden innebär att större delen av magsäcken och även en del av tunntarmen, genom ett kirurgiskt ingrepp, kopplas bort från näringsupptag och därmed åstadkommer en viktminskning.

Läs mer
 
Kontaktformulär

Ring oss,Boka tid 031 - 20 82 20

Eller mejla: info@akutlakarna.se

Mån-Tors 8-17, fredagar endast förbokade tider.

Kl. 12:00 - 13:00 Lunchstängt.

Engelbrektsgatan 59, 412 52 Göteborg