Pressmeddelande

Akutläkarna introducerar ny metod för överviktsbehandling i Skandinavien.

I helgen genomfördes, för första gången i Skandinavien, en minimalt invasiv överviktsbehandling som kallas endoskopisk gastric sleeve hos Akutläkarna i Göteborg. Totalt nio operationer genomfördes under två dagar av doktor Mehran Monemi tillsammans med professor Manoel Galvao Neto, som är världsledande på området och som har arbetat med metoden i över 12 år med lyckat resultat.

Efter operationen

Metoden innebär att ett endoskop, ett slags rör, under narkos förs ner genom svalget och att magsäcken förminskas med hjälp av suturer. Till skillnad från traditionella magsäcksförminskningar innebär det att ingreppet utförs utan att lämna några ärr på kroppen och att patienten kan gå hem samma dag.

– Det här är en säker metod som visat goda resultat. Internationella uppföljningar visar en bestående viktminskning på mellan 15 och 20 procent upp till två år efter ingreppet, berättar Mehran Monemi.

– Metoden är särskilt lämplig för patienter som har ett BMI (Body Mass Index) över 30 och som inte har uppnått önskad viktnedgång med hjälp av förändrade kostvanor och ökad träning.

– Den här metoden fyller definitivt en lucka som idag saknas i traditionell överviktsbehandling där andra metoder inte fungerar tillfredsställande. Jämfört med andra metoder för viktminskning menar jag att en endoskopisk gastric sleeve är den säkraste och mest effektiva metoden idag, både sett till resultatet men också till det minimala ingreppet som det innebär, säger Mehran Monemi. Helgens operationer genomfördes på Akutläkarnas egen operationsenhet på 1000 kvadratmeter i Göteborg som är konstruerad enbart för operationsverksamhet, skild från mottagningsverksamhet, för att få maximal effektivitet och kvalitet i arbetet. Enheten utgörs av två operationssalar, sex uppvakningsplatser (UVA) och fyra enskilda övernattningsrum.

– Att vi disponerar en egen toppmodern operationsenhet innebär naturligtvis en extra trygghet för våra patienter. Även om de allra flesta går hem samma dag efter behandlingen, så har vi möjlighet att erbjuda patienter att stanna kvar under kvalificerad övervakning om de hellre skulle önska det.

För mer information, kontakta:
Dr Mehran Monemi, Akutläkarna Specialistkliniken Heden.
– Tel: 031-20 82 20.
– E-post: mehran@akutlakarna.se
– www.akutlakarna.se

Ring oss,Boka tid 031 - 20 82 20

Eller mejla: info@akutlakarna.se

Mån-Tors 8-17, fredagar endast förbokade tider.

Kl. 12:00 - 13:00 Lunchstängt.

Engelbrektsgatan 59, 412 52 Göteborg

Vill du se videor om våra tjänster?

besök vår YouTube-kanal eller klicka knappen och se direkt. Se video

Operation

Vi utför operationer inom allmänkirurgi och kärlkirurgi.

Mag & tarmbesvär

Vi hjälper dig som har mag och tarmbesvär eller allmänmedicinska åkommor.

Hjärtbesvär

Har du kardiologiska besvär är du välkommen till vår klinik i centrala Göteborg.

Försäkring

Alla är välkomna att söka till oss privat eller via sitt försäkringsbolag.

BMI

Viktminskning utan kirurgi. Göteborgs BMI programmet.

Operationsavdelning

Vår moderna operationsavdelning ligger i Högsbo, Västra Frölunda i Göteborg.